2019. már 17.

Ezzel a lehetőséggel csökkentheted az IT költséged

írta: acsakiattila
Ezzel a lehetőséggel csökkentheted az IT költséged

Ez pedig a felhő, ahol olcsón elérhető minden funkció, amely a napi működésedben jól jöhet majd. Jó hír, hogy a szerver fenntartásával, üzemeltetésével sem kell foglalkoznod, ha ilyen szolgáltatást használsz. Office, online tárhely, szövegszerkesztés, videótelefonálás - minden elérhető a felhőben, csak netkapcsolat kell hozzá. 

Pár éve a legtöbb üzleti programohoz és funkcióhoz erős szerverek és hozzáértő rendszergazdák kellettek. Ma már elég egy stabil netkapcsolat, mert az üzemeltetést azok a cégek végzik, akik biztosítják a szoftvereket. Így a legtöbb borsos szoftvert - amit eddig nem engedhetett magának vállalkozásod - ma már nagyon alacsony költségért, legálisan használhatod mindennapi munkád során.

felho0.jpg

A digitalizációnak köszönhetően egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a szerver beszerzése és üzemeltetése sokba kerül, és teljesen felesleges megvenni, fenntartani hosszútávon. Ezért jó a felhőalapú szolgáltatás, ezek a programok jól menedzselt adatközpontokban futnak, a munkatársak pedig neten keresztül érhetik el a dokumentumokat, levelezést, stb. 

Olcsó megoldás

Egy innovatív cégvezető felsimeri, mint ahogy a postázást, takarítást és rengeteg dolgot, ezt is profikra kell bízni. Ráadásul a legnagyobbakra. A Google, Microsoft és még sok szolgáltató néhány dollárért kínálja felhő alapú szolgáltatásait, de még drágább, összetettebb ajánlatok sem kerülnek pár száz dollárnál többe havonta, de ez már a csúcsa a dolognak.

Ennek köszönhetően már a micro vállalkozások is igénybe vehetik azokat a funkciókat, amelyek használata csak a multik kiváltsága volt. 

Erre figyelj
  • Pár alapkövetelmény van,amire érdemes odafigyelni, ha ilyen rendszert szeretnél választani.
  • Később könnyen lehessen bővíteni
  • Lehetőleg folyamatosan menjen a munka az átállás során (legyen profi IT támogató a cégnél)
  • Biztonsági mentések készítésének lehetősége

Felhő szolgáltatásoknak további számtalan előnyük van. Hamarosan azt is megtudhatod, melyek a legfontosabb, és legtöbbet előfordulő funkciók, amelyekre érdemes valamilyen felhőalapú megoldást választani. Amennyiben profi cégre bíznád a tanácsadást, akkor nézz szét ITT, ha rendszergazdát keresel akkor pedig ITT.

Szólj hozzá

jövő multi munka üzlet magyar online fejlesztés fejlődés technológia adatok vállalkozás kkv cégek felhő növekedés digitalizáció platform cloud digitális világ Magyarország digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások