Magyar gimnazisták fejlesztése könnyíti meg az ételallergiások életét
Három fiatal középiskolás egy olyan innovatív alkalmazást fejlesztett, amellyel a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allernéneket, ezáltal tudatosabban választhatják ki az alapanyagokat.
A GrEAT nevű csapat találmánya nyerte meg az USchool vállalkozói oktatási programjának döntőjét. A startup-tehetséggondozásra öszpontosító programon a diákok vállalkozókból, befektetőkből és érdeklődőkből álló közönség előtt mutatták be a projektet.
A GrEAT a fenntarthatóság témájában egy olyan alkalmazást készített, melynek segítségével a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, így biztonságosan választhatják ki az alapanyagokat.
A csapatot Végh Veronika, Szabó Rebeka és Merhala Dorina, 17 éves diákok alkotják.
A program célja, hogy a 16-18 éves tanulók kicsit beletanuljonak a projekt- és üzleti tervezésbe, a marketing és sales alapjaiba megtanulják, hogyan kell csapatban dolgozni, és hogy kell prezentálni egy hónapokon át fejlesztett projektet. A diákok munkáját olyan nagyvállalati mentorok és vállalkozók segítik, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az startup és innováció területén.
Gratulálok a fiataloknak. Ez a példa is azt mutatja, ha van egy innovatív ötletünk, ne féljünk neki állni, és megvalósítani. Hinnünk kell magunkban, és a digitalizációban is.
Forrás: ujnemzedek.hu