2018. nov 24.

Ezek a legkelendőbb eszközök az okosotthonunkba

írta: acsakiattila
Ezek a legkelendőbb eszközök az okosotthonunkba

Közel harmadával nő idén a múlt évhez képest az okosotthonokhoz kapcsolódó eszközök forgalma – derül ki az IDC friss előrejelzéséből.

smart-home-2005993_1280.png

A kutatócég prognózisa szerint 643,9 millió ilyen készülék talál gazdára 2018-ban, és a következő években is látványos fejlődés várható ezen a területen.

Az IDC szerint az okoshangszórókból, hálózatba kapcsolt világítástechnikai berendezésekből, okostermosztátokból, biztonsági eszközökből, okostévékből és médialejátszókból származó bevétel a következő években is gyorsan nőhet, a várakozások szerint 2022-re már 1,3 milliárdot adnak el belőlük világszerte, ami évente átlagosan 20,8 százalékos bővülést jelent.

A leggyorsabban fejlődő kategóriát az okoshangszórók alkotják, mint az Amazon Echo vagy a Google Home, amelyekhez a gyártók mesterségesintelligencia-támogatást is kínálnak.

Az előrejelzés szerint az idei 100 millió után 2022-ben már 230,5 milliót értékesítenek belőlük, vagyis évente átlagosan majdnem 40 százalékkal nő a forgalmuk.

A prognózis szerint ugyanakkor a szegmenst uraló nagy amerikai társaságoknak azzal kell számolniuk, hogy a következő években a kínai riválisok jelentősen megerősödnek ezen a piacon, a kutatócég elemzése a Xiaomit és az Alibabát említi a potenciális jövőbeli riválisok közül.

azokosotthonhozkapcsolodoeszkozokforgalma14-300x258.jpg

A legnagyobb mennyiségben azon­ban idén és a vizsgált időszak végén is okostévéket és digitális mé­dia­lejátszókat értékesítenek majd, köztük a Google Chromecast, az­ Apple TV, a Fire TV vagy a Roku eszközt. Ebben az évben az IDC számításai szerint 310,5 milliót adhatnak el belőlük, míg 2022-ben már 457,5 milliót. Mivel ennél a szegmensnél már egy viszonylag érett piacról van szó, a fejlődés lényegesen lassabb lesz, mint egyéb kategóriáknál, az IDC évente átlagosan 10,9 százalékos bővüléssel számol.

Szólj hozzá

jövő hírek chat munka magyar facebook forradalom fejlesztés fejlődés fejlesztők dolgok fizetés vállalkozás ekereskedelem digitalizáció digitalizálás digitális világ okosotthon chatbot okoseszközök digitalmarketing digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások dolgokinternete digitális készségek digitális tudás