2018. nov 21.

Ezekre a szakmákra lesz a legnagyobb szükség 2025-ben

írta: acsakiattila
Ezekre a szakmákra lesz a legnagyobb szükség 2025-ben

2025-re a robotok már sokkal több munkafeladatot fognak ellátni, mint az emberek. A davosi Világgazdasági Fórum tanulmánya szerint az automatizálás rengeteg munkahelyet tesz feleslegessé, de még többet hoz létre. Csak fel kell készülni azok betöltésére.

bigdata.jpg

Vezető ipari országok személyzeti menedzserei szerint a következő közel négy évben a robotok ás az algoritmusok ezekben az országokban 75 millió munkahely vész el, de 133 millió új típusa jön létre. Keresettek lesznek:

  • adatelemzők
  • szoftverfejlesztők
  • e-kereskedelem és közösségi média szakértők

Nagy szükség lesz még a következő képességekre is:

  • értékesítési és marketingmenedzser
  • innovációs fejlesztő
  • ügyféltanácsadó

A cégek közel 83% már olyan új munkatársakat igényel, akiknek vannak ismereteik a big data és a mesterséges intelligencia alkalmazásában, kezelésében - írja tanulmányában a Világgazdasági Fórum. 

Szólj hozzá

google jövő multi üzlet magyar magyarország döntés robot facebook online forradalom digitális fejlesztés egészségügy fejlődés technológia fejlesztők dolgok vállalkozás ekereskedelem robotok munkahely növekedés digitalizáció digitalizálás digitális világ automatizáció Facebook Debrecen digitalmarketing digitálisgonolkodás digitálisvilág digitalizált világ digitális megoldások döntésfolyamat digitális készségek digitális tudás gondolkádás