2018. sze 04.

Mitől lesz okos egy bringa?

írta: acsakiattila
Mitől lesz okos egy bringa?

Okosbringák kerülnek az utakra Németországban. A Zemo-gyártotta elektromos kétkerekűek mobilhálózaton keresztül küldenek adatokat a tulajdonosoknak, és riasztanak, ha egy tolvaj elemelné a korábban leparkolt járművet.

ulock.jpg

Az okos lopásgátlóval felszerelt e-kerékpárokba októbertől a vázba kerül egy integrált SIM-kártya. A biciklik mobilhálózatára csatlakoznak majd, hogy napi 24 órában küldjék a tulajdonosnak az adatokat, és jelezzenek, ha eltulajdonítanák őket.

skylock-solar-powered-smart-lock-bike.jpg

A rendőrségi bejelentések szerint 2017-ben több mint 300 ezer kerékpárt loptak el Németországban, természetesen csak kevés esetben lett meg a tettes. Egy okostelefonos alkalmazással, mely a megtett távolságot és az átlagsebességet is méri, megtekinthető lesz a bicikli pontos helye. A lopásvédelem egész Európában működik. Mindehhez nincs szükség mobiltelefonos előfizetésre, három évre a szolgáltatás egyszeri díja 100 euró.

Te használnál hasonló megoldást hazánkban?

Szólj hozzá

jövő multi munka üzlet magyar magyarország robot forradalom fejlesztés fejlődés technológia növekedés digitalizáció platform digitalizálás digitális világ automatizáció Magyarország digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások