2018. aug 31.

Magyar fejlesztésű elemzőprogram segíti a vizilabdázókat

írta: acsakiattila
Magyar fejlesztésű elemzőprogram segíti a vizilabdázókat

Új megoldással rukkolt elő egy magyar cég, akik főként képdiagnosztikával illetve sportdiagnosztikával foglalkoznak. A Magyar Vízilabda Szövetség kérésére készítették el a játékosok teljesítményét kiértékelő rendszert.

vizilabda.jpg

Segíti a gyors döntéseket

A vízilabda-válogatottak jelenleg többféle adatgyűjtési megoldást is felhasználnak az edzések és a meccsekre történő felkészülés során. Ezek alapján a képelemző algoritmusok már gyakorlatilag a „helyükön vannak”, hiszen a program képes csapatok és játékosok szintjén is elemezni a különböző statisztikákat. Például vizsgálja, hogy átlagban honnan indítanak lövést és honnan találnak be a kapuba az egyes játékosok. A fejlesztési munkában a következő lépés az lesz, hogy ez az adathalmaz a gyors elemzést követően könnyen értelmezhető vizuális megjelenítést kapjon, így segítse a stáb munkáját – a meccsek közben is.

Az újszerű adatelemzési megoldásoknak köszönhetően egyre pontosabban lehet majd megítélni azt is, hogy mikor fárad el egy-egy sportoló, és mikor érdemes cserélni. A műsor vendégei is elmondták, hogy éles helyzetben természetesen a játékosokra erősített szenzorokkal sokkal pontosabb méréseket lehetne végezni, azonban ezek az eszközök még nem annyira fejlettek, hogy kibírják a meccsek közben fokozott igénybevételt.

Ezeket is tudja a fejlesztés:

  • A programmal az adatbázisban elérhető valamennyi mérkőzés elemezhető, így egy meccs teljesítményét könnyen össze lehet vetni az átlagos teljesítménnyel is.
  • Az adott meccsre vonatkozóan különböző gyorsan áttekinthető diagramokon szemlélteti a szoftver, hogy melyik csapat milyen mértékben dominált a mérkőzés alatt.
  • Az elemzések egyéni játékosok és manőverek szintjén is elérhetők. Kiderül például, hogy mennyi ejtett, pattintott kapura lövés volt, honnan indult, továbbá, hogy a kapu mely szegletére irányult a lövés és gól lett-e belőle.A kapura lövéseknél elemezhető, hogy egy kiválasztott játékosnak milyen lövései voltak, de az is, hogy egy adott pozícióból hogyan alakultak a lövések.

forrás: m2mzona.hu

Szólj hozzá

multi munka üzlet magyar robot online fejlesztés fejlődés technológia vállalkozás robotok munkahely növekedés digitalizáció platform digitalizálás digitális világ automatizáció digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások