2018. aug 17.

Egyre több cég érdeklődik az ipari automatizálás iránt

írta: acsakiattila
Egyre több cég érdeklődik az ipari automatizálás iránt

A negyedik ipari forradalom Magyarországot is elérte: az automatizálás, a hajtástechnika és a megújuló energia területén elérhető ipari megoldások iránti érdeklődés több mint másfélszeresére nőtt hazánkban a tavalyi év azonos időszakához képest – derült ki a Táblázat.hu b2b online piactér legfrissebb felméréséből.

426001-r.jpg
Az ipar 4.0 legfőbb jellemzője a virtuális és fizikai világ összekapcsolódása, ami a KPMG felmérése szerint az évtized végére 4 ezer milliárdos piacot jelent majd. A digitalizáció, az automatizáció és a big data együttes alkalmazása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egyre növekvő hatékonysággal termeljenek. Noha egyes elemzések szerint Magyarországra csak lassabban gyűrűzik be a folyamat és elsősorban a multicégeket és azok beszállítóit érinti, vannak arra mutató jelek, hogy a kisebb cégek is nyitnak az új megoldások felé – olvasható a közleményben.

Az automatizációval kapcsolatos ipari megoldások iránt több mint 80 százalékkal nőtt az érdeklődés hazánkban az idei év első felében 2017 első félévéhez képest

– derült ki a felméréséből. Az ipari beszerzésekre specializálódott online felületnek több mint 10 ezer regisztrált beszerzője van, 2017-ben 7,5 százalékkal, 14 milliárd forintra nőtt a Táblázat.hu-n bonyolított ajánlatkérések összértéke, amelyekből a legújabb felmérés szerint egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az automatizációval kapcsolatos ipari megoldások.

Az ipar 4.0 Magyarországon is megkerülhetetlen, hiszen rohamosan nő az érdeklődés az automatizálási megoldások iránt

– idézi a közlemény Solt Ádámot, a társaság ügyvezetőjét. „Olyannyira aktuális ez a trend, hogy júniusban új termékkategóriát kellett bevezetnünk az ipari automatizáláson belül, ez pedig a robottechnika volt. Itt főleg ipari robotokat gyártó, forgalmazó és robotrendszerek fejlesztését végző cégek termékei és szolgáltatásai szerepelnek” – közölte a cégvezető.

images.jpg

Az automatizációhoz szorosan kapcsolódó hajtástechnikai megoldások iránt is nőtt az érdeklődés: ezeknek a termékoldalaknak az online látogatottsága 70 százalékkal, 19 ezerre emelkedett az idei év első felében 2017. első félévéhez képest. A megújuló energia ipari hasznosítási megoldásai iránti érdeklődést vizsgálva idén júniusban 69 százalékos növekedést tapasztalt a cég a tavalyi év első félévéhez képest.

Forrás: vg.hu

Szólj hozzá

web robot fejlesztés elemzés technológia vállalkozás robotok munkahely növekedés városi élet digitalizáció platform digitalizálás digitális világ automatizáció új munkahelyek Egyesült Királyság digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások digitális gondolkodás digitális készségek digitális tudás