2018. aug 09.

Digitális forradalom: mi lesz a városi élettel?

írta: acsakiattila
Digitális forradalom: mi lesz a városi élettel?

A technológiai forradalom alapjaiban megváltoztatják azt, hogy hol és hogyan éljünk. Azt gondolom, hogy új közlekedési elképzelések (drónok, önvezető autók stb.) 2050-re el fogják tüntetni a ma ismert városi életet. 

an-artist-s-impression-of-the-vichyper-hyperloop-transport-solution.jpg

Ha bejönnek az önvezető autók, drónok, Hyperloopok akkor ezek a közlekedési eszközök nagyon lerövidítik az ingázási időt, hiszen nem lesznek dugók, és sokkal gyorsabban tudunk majd eljutni például a munkahelyünkre. 2050-re pedig mindenki rádöbben majd arra, hogy nem feltétlen kell a belvárosban élnünk, hogy gyorsan beérjünk dolgozni. Így nem kell lemondanunk majd a természetről a tiszta levegőről, és az lesz az érzésünk a gyors utazásnak köszönhetően mintha városban élnénk. Ennek köszönhetően a települések még zöldebbek lesznek, hiszen a légi járgányok fejlődésével nem lesz szükség annyi útra. 

16975620_df1a017e3309b4afdd7a5785e75a754d_wm.jpg

Az biztos, hogy szépen lassítunk, és minden fontosabb történésnek szeretnék majd a részese lenni, és benne élni a pillanatban, így a városi emberek még inkább vidék felé indulnak el, és itt keresik a harmóniát a természet segítségével. Szépen lassan a helyi szokások egyre inkább összekapcsolódnak a városi elemekkel. Megnő tehát a közösség ereje. Bármelyik generációhoz is tartozunk egy biztos, a digitalizáció pedig egy eszköz lesz, amely segítségével megoszthatjuk egymással a tudásunkat, fejlődhetünk, inspirálhatjuk egymást.

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz is, ahol további technológiai újdonságokat találhatsz meg. 

Szólj hozzá

munka város forradalom fejlesztés fejlődés dolgok vidék city munkahely növekedés városi élet digitalizáció digitalizálás digitális világ smartcity automatizáció Magyarország Debrecen hyperloop Drón smarthome önvezető autók önvezetőautók digitálisgonolkodás digitálisvilág digitalizált világ digitális megoldások dolgokinternete digitális gondolkodás digitális készségek digitális tudás