2018. júl 31.

Modern kor telefonközpontosa

írta: acsakiattila
Modern kor telefonközpontosa

A chatbotra pár évvel ezelőtt úgy tekintettek, hogy egy AI képes lesz majd arra, hogy szöveges formában, de úgy viselkedjen, mint egy ember, és bizonyos feladatokat képes legyen megoldani a cégek és a fogyasztók között.

1_d3hbel6omtwxgyswwzhrug.jpeg

Az AI forradalom viszont nagyon gyors, de valamiért még ez az egész chatbot dolog nem tud igazán kiforrni. Üzleti oldalról a chatbotok problémája, hogy jelenleg nagyon kevés ügyfél választja ezt az ügyintézési módot. A cégek tehát szívesen használnák ezt a megoldást, de az ügyfelek inkább még mindig telefonon intézik ügyeiket. 

A cégeknél még mindig a telefonos ügyintézés a legnépszerűbb dolog, ez onnan is látszik, hogy egy vállalatnál az alkalmazottak nagy százalékát még mindig azok a dolgozók teszik ki, akik telefonon intézik az ügyfelek igényeit. Nem csoda, hiszen ügyfél szemmel még mindig kézen fekvő megoldás, hogy telefonálunk. 

call-center-ai-pymnts_1.jpg

Nem olyan rég a Google IO-n bemutatott Google Duplex rendszer angol nyelven már egészen komoly beszélgetésekkel is megbirkózik az AI. Azt gondolom, hogy ez a megoldás pár éven belül rengeteg feladatot képes lesz átvenni az ügyfélszolgálatoktól, amit ma még teljesen elképzelhetetlennek tartunk. Az ügyfélszolgálat feladatköre pedig teljesen átfog alakulni az AI hatására, sokkal több idejük lesz a dolgozóknak az ügyfelekre.  

Úgy gondolom pár éven belül találkozhatunk olyan telefonhívásokkal, ahol a vonal másik végén egy robot fog majd fogadni bennünket, de úgy, hogy észre sem fogjuk venni, hogy nem valódi ember köszönt be. Ehhez még az AI-nak is sokat kell tanulnia és fejlődnie, de az egyértelműen látszódik, hogy ebbe az irányba indultunk el, hogy robotok vegyék át az ügyek jelentős részét a dolgozók pedig majd más feladatokra koncentrálhatnak.

Szólj hozzá

google jövő multi munka web üzlet online forradalom fejlesztés fejlődés technológia vállalkozás robotok munkahely növekedés digitalizáció munkahelyek digitalizálás callcenter digitális világ automatizáció új munkahelyek Magyarország digitálisgonolkodás googlerobot gondolkádás customer serivce