2018. júl 27.

Hogyan legyünk kreatívak?

írta: acsakiattila
Hogyan legyünk kreatívak?

Rengeteg könyv és tanulmány ír a kreativitásról, és arról hogyan lesznek képesek a dolgozók vagy a cégek teljesen új dolgok létrehozására. Pár tippet hoztam el nektek, amivel Te vagy a csapatod még kreatívabbá válhat a jövőben. 

desk2.jpg

0. Először tudd meg, hogy mi a siker titka az iparágadban. Sorozatgyártás = szuper fikció kitalálása.

1. Vezetőség: Rakj össze egy zseni üzletembert és egy profi kreatívot. Az üzletember hozza a pénzt és védi az üzletet, a kreatív pedig építi a terméket vagy a szolgáltatást. 

2. Merjünk nagyokat álmodni: Mindenki fejében van egy elképzeld vízió, hogy mit szeretne majd létrehozni, ami nagyon dicséretes dolog, de egy biztos: amit el tudunk képzelni, azt jó eséllyel meg is tudunk valósítani. A probléma akkor kezdődik, hogy kételkedünk abban, hogy ezt megtudjuk-e oldani. A recept egyszerű: kis lépésekben kell haladni, nem az egész világot kell először meghódítani. 

hatekony-es-produktiv-iroda-berendezese.jpg

3. Munkatársak: Vegyél fel ambícióval teli embereket, adj nekik egy világos céllal rendelkező elképzelést, kemény munkát, szoros határidővel iszonyatos bónusszal. A legfontosabb, hogy higgy a kollégáidban!

4. Csinálj egy még komolyabb csapatot: Ezek az emberek, őszinte, durva, de építő és elemző visszajelzéseket adnak a cégben dolgozó emberek munkájáról folyamatosan, de úgy, hogy nem mondják meg mit kellene pontosan csinálniuk. Ezek olyan emberek legyenek, akik tudják, hogy mi a siker az adott iparágban. 

5. Lépj ki a komfortzónából: Einstein szerint egyetlen probléma sem oldható meg azzal az elmével, amellyel létrehoztuk azt. Ilyenkor ki kell lépni a megszokott nézőpontból, és egy új oldaláról kell megközelíteni a dolgokat. Merj olyan dologba is belevágni, amibe eddig még nem! 

6. Ha minden kóser, boldog lehetsz, ha nem, váltsd le a vezetőt.

Neked mi lenne a javaslatod?

Szólj hozzá

kreatív jövő munka sorozat magyar magyarország siker döntés fejlesztés elemzés fejlődés technológia visszajelzés dolgok csapat menedzsment group munkatársak kreativitás munkahely ipar digitalizáció vezetők készségek digitalizálás komfortzóna munkacsoport digitális világ új munkahelyek Magyarország digitálisgonolkodás digitalizált világ digitális megoldások digitális készségek digitális tudás gondolkádás proficsapat