2018. júl 23.

Magyar gimnazisták fejlesztése könnyíti meg az ételallergiások életét

írta: acsakiattila
Magyar gimnazisták fejlesztése könnyíti meg az ételallergiások életét

Három fiatal középiskolás egy olyan innovatív alkalmazást fejlesztett, amellyel a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allernéneket, ezáltal tudatosabban választhatják ki az alapanyagokat.

A GrEAT nevű csapat találmánya nyerte meg az USchool vállalkozói oktatási programjának döntőjét. A startup-tehetséggondozásra öszpontosító programon a diákok vállalkozókból, befektetőkből és érdeklődőkből álló közönség előtt mutatták be a projektet.

uschool_kozepiskolas_startup-750x500.jpg

A GrEAT a fenntarthatóság témájában egy olyan alkalmazást készített, melynek segítségével a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, így biztonságosan választhatják ki az alapanyagokat.

A csapatot Végh Veronika, Szabó Rebeka és Merhala Dorina, 17 éves diákok alkotják.

led-750x500.jpg

A program célja, hogy a 16-18 éves tanulók kicsit beletanuljonak a projekt- és üzleti tervezésbe, a marketing és sales alapjaiba megtanulják, hogyan kell csapatban dolgozni, és hogy kell prezentálni egy hónapokon át fejlesztett projektet. A diákok munkáját olyan nagyvállalati mentorok és vállalkozók segítik, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az startup és innováció területén. 

Gratulálok a fiataloknak. Ez a példa is azt mutatja, ha van egy innovatív ötletünk, ne féljünk neki állni, és megvalósítani. Hinnünk kell magunkban, és a digitalizációban is. 

Forrás: ujnemzedek.hu

Szólj hozzá

jövő üzlet magyar magyarország online innováció startup forradalom fejlesztés business fejlődés technológia smart vállalkozás munkahely service növekedés digitalizáció digitalizálás digitális világ Magyarország digitálisgonolkodás