2018. júl 18.

Az Amazon megeszi reggelire az amerikai e-kereskedelmet

írta: acsakiattila
Az Amazon megeszi reggelire az amerikai e-kereskedelmet

Az óriáscég hamarosan a piac felét fogja uralni az eMarketer tanulmánya szerint.

30 százalékkal nőhet a piacvezető amerikai e-kereskedő, az Amazon amerikai forgalma az idén – számolt be a CNBCaz eMarketer piackutató cég tanulmányáról. Pedig a cég már most sem kicsi. Ha azonban a jelenlegi 44 százalékos amerikai tortaszelet valóban 49 százalékra emelkedik, akkor az amúgy már globálisan értékesítő vállalat csak az Egyesült Államokban 258,2 milliárd dolláros árbevételt érhet el.

lastmile.jpg

A többiek bőven lemaradva

A többiek természetesen nem bírják ezt a növekedési ütemet. Az eMarketer szerint a 2018. végi piaci részesedések szerint a 49,1 százalékos részesedéssel vezető Amazon után éles a szakadék, az eBay 6,6 százalékkal, az Apple 3,9 százalékkal ért fel még a dobogóra. Jelentősebb online értékesítő még az elsősorban fizikai üzleteiről ismert kiskereskedelmi lánc, a Walmart 3,7 százalékkal. A lista további cégei így a Home Depot, a Best Buy, a QVC csoport, a Macy, a Costco és a Wayfair itthon már kevésbé ismertek, és részesedésük már csak éppen 1 százalék feletti.

Pörögnek a kütyük
Miközben az egykori indulás miatt ma is sokan internetes könyvkereskedőként ismerik az Amazont, valójában a zene, videó, könyv üzletág már csak a bevételeinek a 12 százalékáét adja. Sokkal meghatározóbb a számitógépek és más elektronikai cikkek eladása, amely az értékesítés mintegy 25,5 százalékát teszi ki.
Gyorsan fejlődik a ruházati cikkek és kiegészítők kategória is, amely várhatóan 2018-ban 15 százalékot ad az eladásokból.
Szólj hozzá

google mobil jövő multi munka kutatás web amerika internet üzlet magyar hálózat magyarország külföld eu robot online forradalom fejlesztés fejlődés technológia fejlesztők webshop robotok munkahely növekedés digitalizáció platform munkahelyek digitalizálás netezés internethasználat digitális világ automatizáció Magyarország 5G Drón digitálisgonolkodás kereskedem