2018. júl 13.

Nem csak a húszéveseké a digitális világ

írta: acsakiattila
Nem csak a húszéveseké a digitális világ

A fiatalabb (41 év alatti) netezők nem is hagyják, hogy idősebb családtagjaik kimaradjanak a digitális világ nyújtotta lehetőségekből:

  • 17 százalék rendszeresen
  • 59 százalék alkalmanként szokta őket tanítani az internet és a digitális eszközök használatára
  • 8 százalék esetében pedig a család más tagja szokta ezt tenni

A kutatásban résztvevő fiatalabb netezők idősebb rokonai körében az otthoni netet használók aránya: 47 százalék. A mobilinternetet és az interaktív TV szolgáltatást használóké: 13, illetve 12 százalék. Ugyan a nagyszülők, dédszülők és egyéb idősebb rokonok többsége (61 százalék) továbbra is ragaszkodik a vezetékes telefonhoz, mobiltelefon-szolgáltatást (is) 70 százalékuk használ.

2018_07_04_kep_2.png

A netező nagyszülők, dédszülők eszközhasználat terén is igen aktívnak bizonyultak: 33 százalék egy, 37 százalék kettő, 30 százalék pedig három vagy több internetezésre alkalmas eszközt is használ. Ezek közül az okostelefon a leggyakoribb (55 százalék), ezt követi az asztali számítógép (54 százalék), a laptop (49 százalék), a tablet (27 százalék) és az okostévé (22 százalék).

A kutatás alapján elmondható tehát, hogy többnyire a fiatalabb rokonok segítségével ma már az idősebb generációk tagjai is sikerrel tartanak lépést a korral, ezáltal ők is egyre nagyobb mértékben aktív résztvevői digitális világunknak.

Forrás: eNET.hu

Szólj hozzá

mobil jövő chat munka internet magyar online online kereskedelem magyarok business technológia bot app idősek munkahely növekedés bankok digitalizáció platform netezés internethasználat applikáció digitális világ automatizáció digitálisgonolkodás digitálisvilág digitalizált világ