2018. júl 10.

A digitalizáció győzőtt a készpénzzel szemben Angliában

írta: acsakiattila
A digitalizáció győzőtt a készpénzzel szemben Angliában

Többet fizetnek bankkártyával, mint készpénzzel Angliában, elszaporodott az érintéses fizetési megoldások és az online vásárlás is. A UK Finance kutatása rámutatott, hogy az új technológiák teljesen átalakították az angolok fizetési szokásait. A 2017-es év végi számok világosan mutatják, hogy 13,2 milliárd bankkártyás tranzakció történt, ami egy kicsivel több, mint 13,1 milliárd készpénzes fizetés. 

  • Az érintéses fizetések száma 97 százalékkal növekedett
  • A készpénzes 15 százalékkal csökkent

shutterstock_2940635662.jpg

Mi várható 2027-re?

2017 végére megközelítőleg 119 millió érintéses fizetésre alkalmas kártya volt az angoloknál. Ami látszik, egyre többen választják ezt a módszert, és az előrejelzések szerint 2027-re a fizetések 36 százalékát végzik majd ilyen kártyákkal, és 16 százalékot csak készpénzzel.

Messze vagyunk még attól, hogy teljesen készpénzmentes társadalom legyünk.

– mondta a UK Finance igazgatója, Stephen Jones. Ez azt jelenti, hogy 2027-ben valószínűleg még a készpénz lesz a második leghasználtabb fizetési eszköz.

mobile-pay-coins-deal-commerce-getting-money-technology-online-sales-technology-flat-vector-cartoon-payment-82308670.jpg

Magyarországon még erre bőven várhatunk

Az MNB utánajárt, hogy Magyarországon is egyre többen használnak kártyát, de a megkérdezettek 39 százaléka szívesebben fizet készpénzzel, mint a modern módszerek valamelyikével. Emellett pedig 28 százalékuk hallnai sem akar a készpénzmentességről. A magyarok vásárlási szokásaival a napi.hu itt foglalkozott bővebben.

Forrás: fintechradar.hu, ukfinance.org.uk

Szólj hozzá

jövő web üzlet magyar magyarország online online kereskedelem bank forradalom fejlesztés fejlődés technológia mastercard bankkártya fizetés növekedés visa bankok digitalizáció platform digitalizálás paypass nfc digitális világ mobilfizetés mobilweb Magyarország Anglia UK MC Egyesült Királyság digitálisgonolkodás