2018. jún 25.

Magyaroknak ismeretlen fogalom a home office

írta: acsakiattila
Magyaroknak ismeretlen fogalom a home office

Eurostat készített egy felmérést, hogy a magyarok körében hogyan alakul az otthoni munkavégzés lehetősége. A számok döbbenetesek, 2017-ben dolgozó magyarok 2,5 százaléka végezhette néha otthonról a munkát. 
Kijelenthetjük, hogy Magyarországon ismeretlen fogalom a home office. Az egész EU-ban csak hat ország volt, ahol még ennél is alacsonyabb volt ez az arány - írja a hvg.hu.
homeioffice.jpg

Ráadásul a magyar helyzet újabban romlik: öt éve még 3,9 százalékot mértek, azóta folyamatos a visszaesés. A mostaninál kevesebb magyarnak utoljára 2010-ben engedték, hogy otthonról dolgozzon.

Az EU munkavállalóinak 5 százaléka választhatja ezt a foglalkoztatási formát. A legkevesebben Bulgáriában és Romániában tehetnek így, ott gyakorlatilag ismeretlen ez a fajta munka, Míg Hollandiában, Luxemburgban és Finnországban az emberek közel nyolcada otthonról dolgozhat.

Munka és magánélet szempontjából nagyon értékes lehetőség a távmunka, melyre a fiatal generációk körében biztosan nagy igény lesz a következő években, így érdemes már most beépíteni a céges működésbe a távmunkát. 

Forrás: HVG.hu

Szólj hozzá

multi munka magyar magyarország eu magyarok fejlesztés fejlődés technológia home kkv otthon távmunka munkahely növekedés digitalizáció digitalizálás homeoffice home office digitális világ jövő munkahelye digitálisgonolkodás